Architects from the Savioz Fabrizzi Architectes project bureau have constructed the chalet in the Alpine valley of Val d’Hérens (Switzerland). The building is placed on the inclined parcel and turned southwards allowing the residents to enjoy fantastic views on the picturesque surroundings.

The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 6
© Thomas Jantscher

There are rooms for a day rest on the first floor; they are concentrated around the staircase shaft, which unites all the four levels of this chalet. The architects managed to integrate bathrooms into this central element as well. The concrete construction is faced with wood, referring to the traditional rural houses. There is a terrace on the lower floor, which is protected by the shed, created by the displacement of the upper stories` construction.

The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 1
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 3
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 8
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 4
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 7
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 5
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 9
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 10
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 11
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 12
© Thomas Jantscher
The Chalet Facing The Picturesque Mountain Glen 2
© Thomas Jantscher

Photos by Thomas Jantscher

LEAVE A REPLY