SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 1
© Joao Morgado

SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 2
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 3
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 4
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 5
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 6
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 7
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 8
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 9
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 10
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 11
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 12
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 13
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 14
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 15
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 16
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 17
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 18
© Joao Morgado
SilverWoodHouse Project In Portugal From 3r Ernesto Pereira Studio 19
© Joao Morgado

A young couple, who ordered the SilverWoodHouse project, was rather satisfied with the results of Ernesto Pereira, the architect. The owners even say that the house, located at Mindelo city, Portugal, now looks better than they expected. SilverWoodHouse is the first major work of Ernesto Pereira, which combined reframe of typical architecture, interior’s redesign and landscaping of the land around the house. As a result, a typical house with inclined roof and balconies was turned into the almost “suprematic” sculpture.

Such effect was created due to bevel façade and entrance covering by wooden planks as well as due to setting of the same shutters and panels, which cover panoramic windows in the living-room from the sun. Warm, golden finishing emphasized the geometry of elements, which were decided to remain white. This renovation project costed € 100,000 and the architect spent a lot of time to study the habits and preferences of owners in order to make the building more functional and stylish. The feature of this project is a wide use of unprocessed wood material in finishing, as well as creation of comfortable rest zone with a swimming pool.

Photo by: Joao Morgado

LEAVE A REPLY