The Writer’s Retreat project was implemented by Architectare studio in Petropolis city council (Brazil). This small house was planned to be a dwelling of a writer, surrounded by pristine nature. The country cottage designed for inspiration and creativity is of only 31 square meters. It is made in a cave style and is calling to return back to the roots, to enjoy the isolation and beautiful surroundings, as well as to gain the intellectual freedom. The shape of the hose was defined by the nature itself and the architects had to reconcile it with the land parcel available, without defosterisation and misbalance of initial harmony. The house`s interior turned to be natural and cozy, containing the place for sleeping and a bathroom.

House For A Writer From Architectare Studio 1
© Leonardo Finotti
House For A Writer From Architectare Studio 2
© Leonardo Finotti
House For A Writer From Architectare Studio 3
© Leonardo Finotti
House For A Writer From Architectare Studio 4
© Leonardo Finotti
House For A Writer From Architectare Studio 5
© Leonardo Finotti

LEAVE A REPLY