Sinato studio architects under Chikara Ono’s command carried out the renovation of an apartment of 64 square meters (690 square feet) in the 26-year-old residential complex in Yokohama City, Japan. Designers decided to arrange the space in such a way so that different zones smoothly flow one into another creating a single living area instead of a single block where the main living functions would be concentrated. In their opinion, this approach will provide the residents with maximum of freedom in the limited space. So, the main part of the apartment is an open L-shaped area with two south-western windows which fill with light and fresh air the entire house. The wooden partition duplicates that main zone shape. Also, it is a part of the furniture, because it is possible to store books and other stuff on it, to sit and even ride it. Thus, thanks to the versatility, this element became the linking symbol of the whole space.
In the communal zone there is also a kitchen and an area called by the most designers “the inner terrace”. This is a spacious and well-lit area that is also a “buffer” between the bedroom and the rest of the apartment. It was a very creative solution to situate a washbasin not in the windowless part of the bathroom but in the bright communal area. Thus, all the space is organized in a circle and is closed with the load-bearing wall with a bedroom and dressing room on both sides.

The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama - Interior
© Toshiyuki Yano
The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama - Kitchen
© Toshiyuki Yano
The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama - Living room
© Toshiyuki Yano
The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama - Decor ideas
© Toshiyuki Yano
The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama - Dining room
© Toshiyuki Yano
The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama - Furniture
© Toshiyuki Yano
The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama - Bedroom
© Toshiyuki Yano

Photo: Toshiyuki Yano
Photos and info provided via submit form by “Sinato studio”

Photo Gallery: The apartment renovation from a Sinato studio in Yokohama

LEAVE A REPLY