nevern-square-apartment-the-residency-in-london-1
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-2
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-3
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-4
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-5
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-6
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-7
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-8
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-9
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-10
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-11
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-12
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-13
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-14
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-15
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-16
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-17
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-18
© Daniele Petteno
nevern-square-apartment-the-residency-in-london-19
© Daniele Petteno

The project called Nevern Square Apartment is created in the building, constructed at the end of XIX century. Its main purpose was the transformation of 69 sq. meters into a cozy and fully equipped apartment. This new space in London was designed by architects of Daniele Petteno Architecture Workshop company for a young family. The main design idea is focused on modern rethinking of Edwardian era`s style. The apartment`s planning is grounded on the intersection of two opposite L-shape structures, one of which is light, whereas the other is full of black color. The first structure is 3.8 meters high, whereas the dark zone (which encompasses a kitchen, a bar, a storage zone and a TV set) towers for 2.25 meters. The intersection between these two forms makes this project truly unique: wide internal openings add visual depth and integrity to the premises. The volume looks like additional large window inside the house; it allows enjoying the natural daylight during the whole day.

Photos courtesy of Daniele Petteno Architecture Workshop

LEAVE A REPLY