out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-1
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-2
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-3
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-4
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-5
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-6
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-7
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-8
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-9
© Simon Devitt
out-of-town-villa-in-new-zealand-upon-the-project-of-daniel-marshall-architects-studio-10
© Simon Devitt

This modern country villa in Herne Bay, Auckland (New Zealand) is constructed according to the project of Daniel Marshall Architects studio in 2013. The house has 500 sq. meters and has found its place at the northern part of a small slope with beautiful view on the city and Waitamata bay. The main construction materials are concrete, black metal and glass.

The building has three levels, including the underground one. The upper story is located under the polygonal roof. The villa includes 4 living rooms, 4 bedrooms, 5 bathrooms, a wardrobe room, 3 garages, several terraces (including the barbeque zone) and finally gorgeous swimming pool. Interior is performed in minimalism style. Large spacious premises, their laconic and functional character, are the main villa’s advantages. Large glass spaces and dark metal constructions are softened by warm wooden finishing and soft texture of the interior design. The living room with a bay view is a true center of this house.

Large panoramic windows allow to enjoy the sea view from the cozy sofa. The winter-oriented living room can warm with a fireplace. Two separate oak staircases conjoin the lower story with the upper one, containing three bedrooms. The majority of furniture items are performed upon the individual request. All windows have window shades, keeping privacy of the space and coolness at summer. The floors of the majority of premises are covered with travertine tiles.

Photos by Simon Devitt

LEAVE A REPLY