Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 15
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 2
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 3
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 4
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 7
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 16
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 8
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 9
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 14
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 10
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 1
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 11
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 5
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 12
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 13
© Petra Hajska
Zilvar The Modern House In Czech Village From ASGK Design Studio 6
© Petra Hajska

Zilvar is the energy-saving house, located on the outskirts of a small village in East-Bohemia, Czech Republic. It was projected by ASGK Design studio, is performed of larch wood and has open planning. The house is surrounded by fields and forests, and the use of natural materials helps to harmonically integrate this residence into the beautiful surroundings. The designers included the region`s microclimate with raininess and strong winds into the project, as well as the customer`s desire to have a comfortable and cozy house, which is perfect for long living in the bosom of the family far from the city.
There is a rest zone, kitchen and dining room on the first floor of the house. Bedrooms are projected in the opposite parts of the second floor, supplemented with unusual staircase. Apart from that the architects created the illusion of larger space by adjusting big glasses and sliding doors, which connect the living room and terrace in the Eastern part of the house. In order to enlarge the space the designers also used equal floor covering all over the house.

Photos by Petra Hajska

LEAVE A REPLY