Bevelled walls, sharp angles and the entrance, which leads directly to the second floor – it`s a challenge for ordinary person to live in such uncomfortable conditions. Yet, the house`s owner is fond of modern art and this explains everything.

Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 5
© John Gollings

The client of Nervegna Reed Architecture + PHTR Architects bureau, the art-gallery owner dreamt of a modern house at the center of the city. It should have consisted of two bedrooms and a studio, which could accommodate artists. The premises, intended to become the gallery should have also been available at the basement level of the building. Thus, a white three-story house was constructed in Victoria (Australia). This house is of 364 sq. meters, has two-brick masonry, and is painted in Dulux paints. The building has dynamic post-constructivist forms and its entrance is located on the second floor. Moreover, there is a spacious yard, paved with ceramic granite and allowing to overlook the living chambers of the first floor through panoramic windows. As it was requested by the customer, there are gallery spaces at the northern part of basement level, with entrance to the garden.

Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 1
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 2
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 3
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 4
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 6
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 7
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 8
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 9
© John Gollings
Gallery House From Australian Bureau Nervegna Reed Architecture 10
© John Gollings

photos by John Gollings | courtesy of Nervegna Reed Architecture

LEAVE A REPLY