Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design1
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design2
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design4
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design7
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design3
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design5
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design6
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design8
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design9
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design10
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design11
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design12
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design15
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design16
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design13
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design14
© Jack Hobhouse
Pear Tree House The Around The Tree Residence in London by Edgley Design17
© Jack Hobhouse

This outstanding dwelling is located in the South of London, Great Britain, and is constructed around the 100-year pear tree, the last inhabitant of the fruit orchard of Victorian age. The author of this masterpiece is Jake Edgely, the head of Edgley Design, who has created this house for own family.

The construction consists of two volumes, located on both sides from the internal yard, the center of which is occupied by the abovementioned old tree. The first floor locates a playroom, service rooms and a living room. Family bedrooms and guest rooms are placed above. Custom-made furniture and oak plywood panels, as well as brass elements bring warm notes to the interior and dilute the general grey tone.

The house is equipped with a range of energy saving technologies, including the apparatus for rainwater catchment and geothermal heating system.

Photos by Jack Hobhouse

LEAVE A REPLY