the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-1
© WT Architecture company has put in life the project called The Mill at Great Britain. An old mill of 150 sq. meters remained intact among abandoned household outbuildings at the picturesque valley.
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-4
© Wil Tunnell
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-2
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-3
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-5
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-7
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-8
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-9
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-10
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-11
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-12
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-13
© Andrew Lee
the-mill-project-a-rest-house-inside-an-old-mill-6
© Wil Tunnell

WT Architecture company has put in life the project called The Mill at Great Britain. An old mill of 150 sq. meters remained intact among abandoned household outbuildings at the picturesque valley. It was reconstructed and turned into a modern rural rest house, which kept the most of its historical composition. The architects aimed at creation of simple, functional and durable spaces, which provide beautiful views on the landscape in all directions. An original entrance door leads to a hall, which is finished with larch. The first floor accommodates a dining room and kitchen and the main living zone is located half level above. The bedroom, bathroom and service rooms are located at the basement level. The upper level contains three bedrooms; two of them are accessible from the western staircase, whereas the third has an entrance to the eastern one. Unique walls were restored with the use of local stone and whitewash. The interior`s finishing is made of deal-board plywood and the floor is produced of deal-board and polished concrete.

Photos by Andrew Lee, courtesy of Wil Tunnell Architecture

LEAVE A REPLY